Schoonmaken rubberboot

Reiniging

schoonmaken rubberboot

Het schoonmaken van uw rubberboot in Friesland

Het schoonmaken en wassen van uw boot is van groot belang als u de boot in een optimale conditie wilt houden. Over het algemeen is het een gemakkelijke klus, welke u prima zelf kunt uitvoeren, maar handig is te weten waar u rekening mee kunt houden.

Wij vernemen vaak dat mensen gebruik maken van een keukenmiddel als allesreiniger. U zult hiermee uw boot zeker mooi schoon krijgen, maar na enige tijd zal de mooie kleur van uw boot verdwijnen. Voor PVC boten is het zelfs zo dat de weekmaker aangetast wordt, waardoor de boot kan gaan plakken en het textiel daardoor stugger en harder wordt.

Voorbeelden reiniging

Gebruik de juiste shampoo

Het investeren in een goede shampoo voor uw boot is dus van groot belang! Voor ieder materiaal en voor elke soort vuil is er een geschikt reinigingsmiddel te vinden. Het zal u uiteindelijk veel tijd besparen, omdat het juiste middel het vuil gemakkelijk verwijderd. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw boot aanzienlijk en blijft hij langer mooi.

Tips

Net als met bijna elk schoonmaakmiddel is het ook bij uw boot verstandig om het middel goed in te laten weken alvorens u met de boender aan de slag gaat. Eerst brengt u het reinigingsmiddel aan. Nadat het enkele minuten ingetrokken is in het vuil, kunt u met een boender het vuil los maken van het oppervlakte. Na het wassen is het aangeraden de boot goed af te spoelen, zodat alle zeepresten worden weggespoeld.

Wanneer het wassen/schoonmaken gedaan is, is het verstandig de boot nog te voorzien van een waxlaag. Wax geeft de boot glans, sluit de oppervlakteporiën en laat een beschermende, vuilafstotende laag achter.

Door bovenstaande regelmatig te herhalen hechten de algen en overige vuil zich minder snel aan uw boot en kunt u nog lang plezier van u boot hebben!

Webshop

Kijk voor ons assortiment reinigingsmiddelen in onze webshop! Mocht u vragen hebben of meer advies hierover willen krijgen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Houd uw boot in optimale conditie. Reiniging met behoud van kleur.

Bekijk ook